Blog

Üç Adımda Müdürünüze Derdinizi En Etkili Biçimde Aktarın

amy-hirschi-izxMVv2Z9dw-unsplash
Ofiste İletişim

Üç Adımda Müdürünüze Derdinizi En Etkili Biçimde Aktarın

İş hayatında gördüğüm en sık sorunlardan biri çalışanların çeşitli sebeplerle müdürlerine fikirlerini, dertlerini, önerilerini, şikayetlerini, problemlerini aktaramaması… Bu her seviye çalışanda görülen bir durum, siz de bir ekip yöneticisi iseniz ve çok sayıda çalışanı yönetiyorsanız, siz de kendi müdürünüz ile benzer sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Bu konuyu kritik bulduğum için video eğitimlerime bu konuyu ekledim, dilerseniz şu linkten bilgi alabilirsiniz,

https://bertayfisekci.com/egitim/mudurunuzu-anlayin-ve-iliskinizi-yonetin/

Bu yazıda basit bir yaklaşımla üç adımda daha etkili olabilmeniz, müdürünüze planınızı, sıkıntınızı, fikrinizi daha kolay aktarabilmeniz için bir akış öneriyorum. Buradaki örneğimde İnsan Kaynakları Müdürümüz işten ayrılmaların artması üzerine bir bağlılık anketi yapılarak kök sebepleri öğrenmek ve bu yeni verileri kullanarak bir iyileştirme planı yapmak istiyor ve iş sahibi ile konuşuyor.

Ne?

Konunun “ne” olduğunu keskin, net ifadelerle belirtin, net olmaya gayret etmeniz çok önemli hale geliyor. Bu bölümün en fazla iki üç cümle olması ideal olacaktır, biliyoruz ki ekip yöneticilerinin vakti gittikçe sıkışıyor, kısa ve net olmak size olumlu bir algı da ekleyecektir.

Çalışanlarımıza bir bağlılık anketi uygulayarak isimsiz bir şekilde görüşlerini toplamak, bağlılığı ölçmek ve son dönemde artan işten ayrılmaların kök sebebini bulup eylem almak istiyorum.

Bu olduğunda…

Bu bölümde bu istediğinizi “neden” istediğinizi, arkasında ne olduğunu, sizin bu fikrinizi oluşturmanızın temelindeki gözleminizi ifade ediyorsunuz, yani “ne” bölümünün arka planını müdürünüz ile paylaşıyorsunuz.

Bu bağlılık anketini yaptığımızda işten ayrılmaların sebebini öğrenebilir, bağlılık skorumuzu global örneklerle karşılaştırabilir sonrasında da eyleme geçebiliriz.

Bundan sonrası için…..

Bu bölümde de müdürünüzden istediğiniz bilgi, destek, bütçe vb konuları gündeme getiriyorsunuz ve “eyleme çağrıya” benzeyen şekilde isteğinizi ifade ediyorsunuz. Belki bir konuda izin istiyorsunuz, belki bir bütçe istiyorsunuz, belki bir ön hazırlık için onay istiyorsunuz, bu bölümde bu diyaloğun net olarak ifadesi ve takibi önemli hale geliyor.

Bu anket için XXX gibi bir bütçeye ihtiyacım olacak, getirilerini düşündüğümüzde uygun bulacağınızı ümit ediyorum. Ayrıca bu anket sürecinde sizin desteğiniz de çok değerli, tüm çalışanlara bu anketi neden yapmakta olduğumuz ile ilgili sizden bir video veya bir mektup iletilmesi harika olur, dilerseniz mektup için bir taslak çalışabilirim.

Bu akışın faydalı olmasını dilerim.

Fikrinizi buradan belirtin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir